IMSP - Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"

Limba site-lui:
  • Romanian
  • English
  • Russian

Ziua Științei – cea de-a IX-a ediție

Anual, la data de 10 noiembrie se marchează „Ziua Știinţei”, sărbătoare profesională a angajaților din sfera ştiinţei şi inovării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr.1083/2010, fiind organizată în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, care a fost proclamată la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinţei generale a UNESCO.
În acest an se va desfășura a IX-a ediție sub genericul ,,Magie nu există! Totul e Știință”.
În acest context, la data de 9 noiembrie Muzeul Național de Istorie se va transforma într-un adevărat campus Alma Mater de Ziua Științei. Cărțile și măturile zburătoare, laboratoarele, tehnica de știință, utilajele și echipamentele vor prezenta oaspeților știința altfel. Ghidul participanților în călătorie va fi un tânăr magician, care într-un final devine cercetător. Activitățile educative și interactive vor fi pregătite de 39 de instituții din Moldova.
Ziua Științei este organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul Uniunii Europene prin Programul-cadru al Uniunii Europene pentru cercetare şi inovare (2014-2020) Orizont 2020.