IMSP - Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"

Limba site-lui:
  • Romanian
  • English
  • Russian

News

Întrunire festivă cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, colectivul Institutului de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc”, sunt felicitați de către administrație și comitetul sindical, într-o ședință festivă. Evenimentul a fost încununat de către un grup de colindători cu colinzi de Anul Nou.

Ziua Internațională a Migranților

La data de 18 decembrie se marchează Ziua Internațională a Migranților, începînd cu anul 2000, când Organizația Națiunilor Unite a desemnat această dată ca urmare a adoptării la 18 decembrie 1990 a Convenției privind protecția drepturilor tuturor lucrătorilor migranți și a membrilor familiilor acestora. Republica Moldova consemnează Ziua Internațională a Migranților începând cu anul 2003.

Conferința Comitetului Sindical al IMSP Institutul de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc”

 La data de 29.11.2019 a avut loc Conferința Comitetului Sindical al IMSP Institutul de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc”, cu privire la darea de seama pentru perioada 2015-2019 și alegeri pentru următorii 5 ani.

Unu Decembrie - Ziua Mondială de combatere SIDA

La data de 27.11.2019, în contextul marcării Zilei Mondiale de combatere SIDA – Unu Decembrie 2019, în cadrul campaniei sociale ”E în puterea ta să oprești epidemia HIV!” cu sloganul ”E în puterea ta!” a avut loc Conferință cu privire la HIV/SIDA, co-infecția TB/HIV, cu participarea medicilor, medicilor-rezidenți, asistenți medicali.

Conferință științifico-practică ”Toți împreună să stopăm BPOC”

În cadrul marcării Zilei Mondiale de luptă împotriva Bronhopneumopatiei Obstructive Cronice, la data de 22 noiembrie, s-a desfășurat Conferința științifico-practică cu genericul ”Toți împreună să stopăm BPOC”.

20 noiembrie - Ziua Mondială de luptă împotriva Bronhopneumopatiei Obstructive Cronice

Începând cu anul 2002, anual, în luna noiembrie, peste 50 de ţări ale lumii marchează Ziua Mondială de luptă  împotriva Bronhopneumoniei Obstructive Cronice (BPOC), care reprezintă un eveniment important de conștientizare și educare privind BPOC. 

”Regimuri scurte de tratament al tuberculozei multidrogrezistente”

În plan național tuberculoza rămâne una din problemele prioritare de sănătate publică. Republica Moldova reprezintă țara cu prioritate înaltă în controlul tuberculozei în Regiunea Europeană, aflându-se printre 30 țări cu povara înaltă a tuberculozei multidrogrezistente din lume.

Ziua Mondială a Diabetului

La data de 14 noiembrie, anual, este marcată Ziua Mondială de profilaxie și combatere a Diabetului Zaharat, care a fost lansată în 1991 de către Federația Internațională de Diabet și Organizația Mondială a Sănătății ca răspuns la creșterea rapidă a diabetului zaharat din întreaga lume.

Ședință festivă cu prilejul Zilei Științei

 Directorul institutului, dna Sofia Alexandru, de Ziua Științei, a adus mesaj de felicitare întregului colectiv, în special angajaților din sfera științei și inovarii cu prilejul Zilei Internaționale a angajaților din sfera științei și inovării. În semn de recunoștință și apreciere pentru activitate științifică prodigioasă de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al RM a fost decernată cu diploma Ministerului dna Elena Tudor, 

12 noiembrie - Ziua Mondială de luptă împotriva Pneumoniei

Ziua Mondială de luptă împotriva Pneumoniei (World Pneumonia Day) este marcată, în fiecare an, la 12 noiembrie şi a fost instituită în 2009, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pentru conştientizarea gravității acestei boli, în special la copiii cu vârsta sub 5 ani, precum şi impactul ei asupra societăţii.